Mereveo hinna kollaps hoiatab

Romet Kreek 15. jaanuar 2014, 10:03

Kuivkaupade mereveo hinnaindeks alustas aastat viimase viie aasta suurima kukkumisega.

See kuivtoorainete meritsi veohinda kajastav indeks on tänavu kukkunud 40%. Indeks on kukkunud järjest 9 kauplemispäeva. See on 30 aasta halvim aasta algus. Sellises ulatuses laostumine toimus viimati 2008. aasta kolmandas kvartalis.

ZeroHedge kirjutab, et see indeks võib olla ettevaatavaks näitajaks teistele makromajanduslikele indikaatoritele.

Nimetuses on sõna Balti seetõttu, et indeksit arvutatkase igapäevaselt Londonis tegutseval Baltic Exchange’il ehk Balti börsil.  Balti laevandusbörsi omanikud kogunesid 1744. aastal Londonis Threadneedle tänavalt kohvikus ja muutsid Virginia and Maryland nime Virginia and Baltick, mis peegeldas meritsi kaubanduses Läänemere tähtsust. Virginia and Baltick kohvikut võib lugeda Balti börsi sünnikohaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2014, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing