Keskmine väliskomandeering kestab viis ja pool päeva

Indrek Kald 17. jaanuar 2014, 11:58

Eesti suurima reisibüroo Estravel andmeil kestab keskmine väliskomandeering viis ja pool päeva.

Seejuures pooled reisidest kestavad üle ja teised alla kolme päeva. Pikim ärireis vältas eelmisel aastal aga 76 päeva.

Enim minnakse väliskomandeeringusse lennates – enam kui 60% Estraveli äriklientide broneeringutest sisaldab lende. Järgneb lähetusse minek laevaga, mida kasutab ligi 20% reisijaist. Majutust ostab reisibüroo kaudu transpordile lisaks pea 30% äriklientidest.

Estraveli andmeil soetab ärireisija lennupileti keskmiselt 24 päeva ette, hotellikoht broneeritakse aga 18 päeva enne reisi. Ärikliendi lennupileti keskmine hind oli möödunud aastal 399 eurot. Toa eest majutusasutuses tuli välja käia keskeltläbi 118 eurot.

"Ärireisijad vajavad üldjuhul väga suurt paindlikkust. Eeldatakse kiireid vastuseid päringutele, paindlikke maksetingimusi ja 24 h klienditeenindust," rääkis Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson.

Tema sõnul on ärireisi – nagu ka paljude teiste reiside – levinumaks mureks lendude hilinemine või ärajäämine, mis võib segi lüüa kogu lennukava. "See võib omakorda põhjustada kokkulepitud kohtumiste ärajäämist või konverentsipäevade kadu. Ette tuleb ka reisidokumentide mahajäämist või kehtivuse kaotamist. Vahel takistavad ärireise streigid," lisas Ritson.

Enim sõideti 2013. aastal väliskomandeeringusse Soome, Rootsi, Belgiasse, Saksamaale ja Lätti. Kaugematest kohtadest viis äri eestlasi näiteks Ecuadori, Uruguaysse, Tšiili ja Mehhikosse.

AS Estravel on nii Eesti kui Baltimaade suurim reisibüroo, mille müügikäive on sama suur kui kuuel järgmisel konkurendil kokku. Ärireisid moodustavad Estraveli reiside kogumüügist ligi 60%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2014, 11:58

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing