EAS toetab miljoni euroga tööstusalade laienemist

20. jaanuar 2014, 15:52

Jaanuaris otsustas EAS toetada 1,12 miljoni euroga tööstusalasid, millel riik näeb lähiajal tegevuse laienemise potentsiaali. Regionaalminister Siim Kiisler tõdes, et omavalitsustest on kõige enam ära teinud Viljandi linn, piirkondadest ületab aktiivsuselt teisi Ida-Virumaa.

Jaanuaris said toetuse Käina tööstusala Hiiumaal, Kantremaa tööstusala Viljandis, Rakvere Paemurru tööstusala, Põltsamaa Kuperjanovi ja Kingu tänava piirkonna tööstusala ning juurdepääsutee ümberehitust Sindi tööstusalale, teatas EAS.

Kui tavapäraselt on eestlane harjunud näiteks Hiiumaast mõtlema kui suvituskohast, siis tegelikult on Hiiumaa ettevõtlusmaastikul olulisel kohal plastiettevõtted. Käina tööstusala arendamise tulemusel saab tänu uuele rajatavale alajaamale oma tootmismahtusid kasvatada üks piirkonna olulisemaid tööandjaid AS Dagöplast. Pool rajatava alajaama võimsusest on võimalik kasutusele võtta ka uutel potentsiaalsetel tööstusalale asujatel või teistel ettevõtetel,“ selgitas EASi Regionaalarengu keskuse direktor Monica Hankov.

Toetust jagatakse Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest. Samast meetmest on perioodil 2004 – 2013 toetust saanud 21 projekti kogusummas veidi üle 19 miljoni euro.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. January 2014, 15:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing