Omavalitsusreform läks kooskõlastamisringile

20. jaanuar 2014, 15:06

Tänane omavalitsuskorraldus on nagu peale ununenud käsipidur, mis takistab paljude valdkondade arengut, ütles regionaalminister Siim-Valmar Kiisler, kes saatis täna valitsuskabineti liikmetele kooskõlastusringile uue omavalitsusreformi eelnõu.

Omavalitsuskorralduse reformi seaduse eelnõu avab Kiisleri sõnul võimalused muuta avalikke teenuseid paremaks ja kättesaadavamaks. Eelnõu sisuks on omavalitsuste koondumine piirkonnas välja kujunenud tõmbekeskuste ümber 2017. aasta sügiseks, selgitas regionaalministeerium.

Eelnõu järgi valivad selle aasta lõpuks omavalitsused välja, millise tõmbekeskusega ühineda. Piirkondades, kus selleks ajaks kokkuleppele ei jõuta, lahendab erimeelsused regionaalminister. Reformi tulemusena jääb Eestisse pärast 2017. aasta sügisel toimuvaid kohalike volikogude valimisi kuni 63 omavalitsust, milles reeglina elab üle 5000 inimese.

Ministeeriumidelt oodatakse tagasisidet 24. veebruariks, pärast ministeeriumide vahelist kooskõlastusringi esitab regionaalminister seaduseelnõu valitsusele ja seejärel parlamendile.

Täna on Eestis 215 omavalitsust, enamikus neist elab alla 2000 elaniku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2014, 15:07

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing