Reisiturul kasvab kaugsihtkohade nõudlus

21. jaanuar 2014, 12:52

Eesti reisiturgu iseloomustas eelmisel aastal kasvav huvi eksootilisemate kaugsihtkohtade, eelkõige Aasia vastu.

Wris Reisibüroo juhatuse liikme Krista Esta sõnul oli eelmine hea reisiaasta. „Nii nõudluse suurenemise kui ka sihtkohtade valiku põhjal võib järeldada, et masu mõjud on möödanik," ütles Esta. Tema sõnul tuntakse enim huvi just kaugemate sihtkohtade vastu nagu Panama, Mehhiko, Vietnam, Kambodža ja Laos. Populaarne on Wrisi kinnitusel ka Aasia.

"Talvekuudel oli väga populaarne Saksamaa – seda just suusasõprade seas, kes enamasti siirduvad sealtkaudu Alpidesse," andis Esta ülevaate talvistest eelistustest. "Enim tehti reise lähinaabrite juurde Soome, Venemaale ja Rootsi, kuid populaarsed sihtkohad olid ka Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia, Ameerika Ühendriigid ning uue sihtkohana Vietnam. Jätkuvalt kasvab Eestimaa spaapakettide populaarsus, mis on nõutud aasta läbi."

Wrisi käive kasvas 2013. aastal 10 protsenti, moodustades üle 10 miljoni euro. Üle poole käibest moodustas eelmisel aastal lennupiletite müük, mis kasvas aastaga 8 protsenti. Majutuse müük kasvas 15 protsenti ning vaatamata ilusale suvele suurenes pakettreiside müük 17 protsenti.

Ettevõtte neljas büroos Tallinnas, Kuressaares, Pärnus ja Jõhvis töötab 25 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. January 2014, 12:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing