LHV foorumlaste lemmik on Olympic EG aktsia

Romet Kreek 22. jaanuar 2014, 11:56

Investorite ja investeerimishuviliste kollektiivne aju tegi prognoose aastaks 2014. Teadjameeste kogu ehk LHV foorumi kasutajad Tallinna börsil suurt tõusu ei oota.

Tänavuse aasta suurimaks tõusjaks Tallinna börsil peetakse Olympicu aktsiat.  Selline oli 18 inimese arvamus. Palju ei jäänud maha Järve­vana aktsia, mis sai 15 häält. Kolmandal kohal oli Baltika aktsia 6 häälega. Kokku märgiti ära 13 ettevõtte aktsiat. Mõnevõrra üllatav on see, et mitte keegi ei usu, et suurim tõusja võiks olla Tallink.

Tallinna börsi indeks tõuseb foorumlaste prognoosi järgi 6,5%. Sellest tõusust on juba 2,7% ära toimunud. Indeksit nähakse 870,90 punktil. Mediaan on kõrgemal, 890 punktil, mis teeks tõusuks 8,8%, kuid keskmise tõi alla üks 500punktine ootus. Kõrgemale mediaani näidule aitas kaasa 1150punktine ootus.

Erko Rebane LHV pangast ütles, et foorumlaste postitustes talle midagi eriskummalist silma ei hakanud.

“Välja joonistuvad suhteliselt tagasihoidlike muutuste ootused, mis on siiski kaldu pisut optimistlikuma tuleviku poole. Ajalugu näitab, et tavaliselt paari-kolme prognoosi puhul jõutakse tegelikule tulemusele üsna lähedale,” märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2014, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing