MANU pole enam kolme rikkaima seas

24. jaanuar 2014, 00:00

Inglise jalgpalliklubi Manchester United, mille aktsiad on noteeritud ka New Yorgi börsil, pole enam maailma kolme rikkaima klubi seas, kuna Real Madrid, Barcelona ja Müncheni Bayern teenisid mullu rohkem käivet.

Kõige rikkam klubi oli eelmisel aastal üheksandat aastat järjest Hispaania Real Madrid, mille käive ulatus 518,9 miljoni euroni. Barcelona ja Bayern olid teine ja kolmas, selgus Deloitte’i edetabelist.

Neljandale kohale langes MANU ja viiendal oli Prantsusmaa meister Paris Saint Germain.  Vaatamata MANU väljakukkumisele esikolmikust, kasvas klubi eelmise aasta käive 395,9 miljonilt eurolt 423,8 miljonile eurole.

Deloitte’i edetabeli 20 tippklubi ­kogukäive kasvas eelmisel aastal 8%, 5,4 miljardi euroni. ­Deloitte koostab edetabelit ainult kogunenud käibe järgi ega arvesta klubide võlgasid. Deloitte’i ­uuringust võib leida veel seda, et ­Müncheni Bayerni käive kasvas 17% ehk 62,8 miljoni ­euro võrra, 431,2 miljonile eurole.

30 rikkaima klubi aastakäive ületas 100 miljonit eurot ja Türgi klubid Galatasaray ja Fenerbah?e  tõusid esimese kahe­kümne klubi hulka.

Aktsia IPO taseme lähedal. Umbes poolteist aastat tagasi toimus Manchester Unitedi aktsiate esmaemissioon ja jalgpalliklubi aktsiad noteeriti New Yorgi börsil 14 dollariga. Mõni kuu pärast IPOt tõusis MANU aktsia ka üle 19 dollari piiri, aga aktsia pole tuult tiibadesse saanud ning see on langenud 15 dollari lähedale. Eile kauples see 14,98 dollaril.

“Kuigi Manchester kukkus rahaliigas ühe koha allapoole, taastavad sõlmitud lepingud sel aastal käivet ja langemine neljandale kohale on ajutine,” kommenteeris Deloitte’i spordiüksuse juhtivametnik Austin Houlihan.

Inglise liigas on Manchester United praegu seitsmendal kohal, jäädes sellega eemale meistrite liiga kvalifikatsioonivõimalusest.

Esikümnesse mahtusid veel Itaalia klubid Juventus ja AC Milan. Nimekirjas domineeris suur viisik ehk Inglise, Saksamaa, Itaalia, Hispaania ja Prantsusmaa klubid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. January 2014, 19:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing