Börs: must reede lõpetas nädala

Raido Neemre 24. jaanuar 2014, 23:22

USA börsid kukkusid täna teravalt. Dow Jones kukkus juba teist päeva järjest kolmekohalise numbri võrra, mis teeb sellest  indeksi jaoks halvima nädala alates 2012. aasta maist. Suur langus tulenes sellest, et investorid müüsid arenevate turgude aktsiaid ning teisi riskantsetena näivaid varasid.

Kui Wall Streeti usk mõne maailma suurima arenenud riigi suhtes lahtus, kukkusid ka nende riikide valuutad. Türgi liir kukkus dollari suhtes rekordmadalale ning Arentiina peeso kukkus USA dollari suhtes samuti teravalt. 

“Me oleme mõistnud, mis maailmas toimub ning oleme oma aktsiaid mõningatel arenevatel turgudel ümber mängimas ning viimas usaldusväärsematele turgudele,” sõnas TD Ameritrade analüütik JJ Kinahan.

Procter & Gamble teatas täna madalamast kvartalikasumist, kuid hügieenitarvete tootja jättis oma 2014. aasta tuluprognoosid muutmata.

Microsofti aktsiad aga kasvasid tänu eile teatatud oodatust suuremast kvartalikasumist.

“Siiamaani on kasumid olnud ootuspärased,” sõnas Kinahan.

Indeksitest kasvas VIX 30% 17.97 punktile. Dow Jones kukkus täna 1,96%, sulgudes 15879,11 punktil. S&P 500 kukkus täna 2,09%, lõpetades päeva 1790,29 punktil. Ka Nasdaq oli täna languses, kukkudes 2,15% ning sulgus 4128,17 punktil.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2014, 23:22
Otsi:

Ava täpsem otsing