Börs: langus jätkub

Raido Neemre 27. jaanuar 2014, 23:05

USA börsid olid täna ebakidlad. Dow Jones oli languses peale oma hullimat nädalat alates 2011. aasta novembrit, kuna investorid kaalusid Föderaalreservi plaani kärpida võlakirjade ostmist ning muretsesid Hiina majanduse pärast.

"Me näeme sama pilti, mis meil oli eelmise nädala lõpus. Mured Hiina majanduse suhtes kasvavad ning valuutad, täpsemalt Argentiina ja Türgi valuutad, tekitavad turgudele samuti muret.  See juhtub ajal, mil hinnatasemed on tipus, niiet turg on tagasilöögiks küps,” sõnas Janney Montgomery Scott juhtiv turuanalüütik Mark Luschini.

“Kasumid on ootuspärased, kuid mitte märkimisväärsed, mis on piisav põhjustamaks turul ummikuid,” lisas ta.

Apple kasvas 1,4% peale ettevõtte esimese kvartali kasumiiaruande avalikustamist.

Caterpillari aktsiad kasvasid peale kaevandus- ja ehitusseadmete tootja kasumiaruande avalikustamist. Ettevõtte tegevjuht viitas maailma majanduse paranemisele. Doug Oberhelmani optimism laienes arenevatele turgudele, mis on viimastel nädalatel olnud investoritele mureallikaks.

Föderaalreserv võib käesoleval nädalal teatada edasistest kärbetest võlakirjaostu programmis, kuna Hiina majanduskav on aeglustumas.

Keskpank alustab homme oma kahepäevast poliitikasessiooni ning enamik analüütikuid eeldavad, et Föderaalreserv kärbib oma võlakirjaostu programmi veel 10 miljardi dollari võrra kuus.

Indeksitest kukkus Dow Jones täna 0,26% ning lõpetas päeva 15837,69 punktil. S&P 500 tegi täna samuti languse, kukkudes 0,49% ning sulgus 1781,56 punktil. Nasdaq kukkus 1,08% ning lõpetas päeva 4083,61 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2014, 23:05
Otsi:

Ava täpsem otsing