Soome firmajuht: võtke eeskuju Eestist

1321-aripaev 27. jaanuar 2014, 11:08

Technopolis Plc juht Keith Silverang pöördus Soome valitsuse poole kirjaga, milles juhib tähelepanu mitmetele probleemidele ettevõtjate jaoks ning muu hulgas soovitab eeskuju võtta Eesti maksusüsteemist.

Ameeriklane Silverang on elanud Soomes juba aastaid, kirjutab Iltalehti. Silverangi hinnangul on Soome majandus olnud liigses sõltuvuses Nokiast ning soomlased pole ka ise piisavalt ettevõtlikud, nende klaas on alati pooltühi. Ettevõtlikkuse kasvuks tuleks astuda radikaalseid samme, kinnitas Silverang.

Tema ettepanekul tuleks meelitada inimesi ettevõtjaks hakkama Eesti eeskujul firmasse investeeritud kasumi tulumaksuvabastusega. Soome majanduse ergutamine tuleks Silverangi nägemuse kohaselt just läbi kiiresti kasvavate, konkurentsivõimeliste ja innovaatiliste ettevõtete ning seetõttu tuleks teha soodustusi ka sellistele erainvestoritele, kes neisse firmadesse raha panevad.

Riik kulutab liiga palju raha traditsioonilistele tootmisettevõtetele, nentis Silverang oma kirjas, soodustused peaksid olema suunatud hoopis kasvavatele firmadele.

Keith Silverang on Tallinnas Ülemiste City ärilinnakut arendava ASi Technopolis Ülemiste nõukogu esimees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 16:57
Otsi:

Ava täpsem otsing