Täna on Euroopa börsidel rõõmsam päev

Romet Kreek 28. jaanuar 2014, 11:34

Eilse seitsme kuu suurima kolmepäevase kukkumise järel on Euroopa börsidel täna tõusupäev.

Siemensi kasum ületas ootusi, vahendab Bloomberg. Siemensi kvartalikasum (jätkuvatest tegevustest) hüppas aastaga 21%, 1,39 miljardile eurole. Analüütikud ootasid 1,33 miljardi eurost numbrit. Energiaüksuse kasumimarginaal kasvas 6,5 protsendilt 8,8 protsendile ja infrastruktuuriüksuses 3,4 protsendilt 7,6 protsendile.

Stoxx Europe 600 indeks tõusis 0,7%, 324,23 punktile. Alates 22. jaanuarist eilseni kukkus indeks 4,2%. Et Argentina valitsus otsutas valuuta devalveerida, tõi see kaasa pagemise arenevate turgude valuutadest.

"Saame näha Euroopas järgmisel mõnel kvartalil positiivsed kasumiüllatusi," ütles ABN Amro privaatpanganduse investeerimisjuht Didier Duret. "Viimaste päevade korrektsioon on olnud pigem turu eneseregulatsioon. Langus ei ole pikaajaline trend ja meelestatus ei ole muutnud."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2014, 11:34
Otsi:

Ava täpsem otsing