Singapuri lennujaama külastajate arv lööb rekordeid

Raido Neemre 29. jaanuar 2014, 19:31

Singapuri Changi lennujaam teenindas eelmisel aastal rekordilised 53,7 miljonit reisijat, teatas Changi Airport Group. Inimeste reisihimu on Aasias hüppeliselt kasvanud ning Singapurist sai üks populaarseimaid puhkuse sihtkohti.

2013. aastal kasvas reisijate arv 5%, lennukite maandumine Singapuri lennujaama kasvas aga 6% 343 800 maandumisele.

Detsembris ületas igakuine reisijate arv esmakordselt alates lennujaama avamisest 1981.aastal  5 miljoni piiri. Päevarekord purustati aga 21. detsembril, kui lennujaamast käis läbi 191 800 reisijat ning 24 tunni jooksul registreeriti 1100 lendu.

Hiljuti  uuringufirma CLSA poolt avaldatud uuringu tulemused leidsid, et Singapur saab otsest kasu Hiina turismibuumist ning ennustas, et turistide voog kahekordistub aastaks 2020.  Singapur oli Hiina turistide hulgas populaarsuselt neljas reisisihtkoht. Singapuri edestasid vaid Tai, Taiwan ning Lõuna-Korea, selgub CLSA uuringust.

Reisiportaali Expedia uuring näitas, et Singapur oli Taipei, Bangkoki, Souli, Tokio ning Osaka järel populaarsuselt kuues reisisihtkoht Aasia turistide hulgas.

Changi Airport Groupi uuring näitas, et nõudluse suurenemine Aasia ja Vaikse ookeani regioonis kasvatas Kagu-Aasias lennuliiklust 8,2% ning Kirde-Aasias 7% võrra.

Jakarta oli Changi lennujaama kõige hõivatumaid marsruute, sellele järgnesid Bangkok, Kuala Lumpur, Hong Kong ning Manila. Denpasar-Bali oli jätkuvalt ülimalt populaarne, kasvades 17%, nõudlus Taipei suunal kasvas 15%.

Changi lennujaam teenindab igal nädalal üle 6900 lennuplaanijärgse lennu ning 100 erinevat lennufirmat lendavad Singapurist 280 linna.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2014, 19:31
Otsi:

Ava täpsem otsing