Ida-Virumaa kinnisvaral hiiglaslikud hinnakäärid

30. jaanuar 2014, 12:53

“Elamispinnaturu hinnakäärid on Ida-Virumaal väga suured. Äärmus on Kohtla-Järve, kus keskmise korteritehingu koguväärtus on 5000 eurot," ütles kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompark. 

"Keskmine väärtus võib olla petlik, sest kaubeldava kinnisvara kvaliteet on väga erinev ulatudes "pommiaukudest" hästiviimistletud ja värske remondiga korteriteni,” kommenteeris Kinnisvarakool OÜ analüütik Tõnu Toompark. “Populaarsete objektide puhul on raske öelda, kui kiiresti need müügiks läheksid, sest madala hinnaga Ida-Virumaa kinnisvaraturg on äärmiselt ebalikviidne, eriti väljaspool Narvat."

Ida-Virumaa kinnisvaratehingud toimuvad aeglaselt ja elamispindade hinnakäärid on suured, kinnitas portaali kv.ee juht Tarvo Teslon ettevõtte saadetud pressiteates. “Kui meie portaalis Eesti suuremate linnade korterite müügikuulutuste arv langeb, siis Ida-Virumaa korterite kuulutuste arv on kasvanud aastaga ligi 30%. See näitab, et tehingud ei toimu piisavalt kiiresti," ütles ta.

Jaanuaris oli kinnisvaraportaalis kv.ee ligi 1300 Ida-Virumaa kinnisvarakuulutust.

Kõige enam kortereid on müügis Kohtla-Järvel (551), edasi tulevad Narva (249), Jõhvi vald (162) ja Sillamäe linn (142). Kõige kiiremini on kasvanud Narva müügikorterite arv, aastaga üle 60%.

Kinnisvaratehingute arv oli Ida-Virumaal 2013. aasta IV kvartalis 673, kasv võrreldes 2012. aasta sama ajaga 21%. Kinnisvaratehingute käive oli IV kvartalis 7,81 miljonit eurot. Sellest suurema osa, 3,79 miljonit, andsid Narva tehingud. Keskmine tehinguhind oli Kohtla-Järvel 4980, Jõhvi vallas 13 611 ja Narvas 20 378 eurot.

Toomparki sõnul ei ole Narva korteritehingu keskmine väärtus küll Tallinna-Tartuga võrreldav, kuid ometi on tegemist Eesti suuruselt kolmanda linnaga, kus kinnisvarahinnad paistavad väga madalad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing