Mida oodata börsilt hobuseaastal?

Romet Kreek 30. jaanuar 2014, 10:56

Hongkongi investeerimismaja CLSA on koostanud taas klientide seas oma populaarseima analüüsi – 32leheküljelise Feng Shui indeksi.

Mida on börsil oodata homme algaval puuhobuse aastal?

Hongkongi aktsiaturg Hang Seng indeksi näol peaks tõusma veebruaris ja märtsis. Aprilllis seiskub indeksi tõus, et jätkata hoogsamat tõusu mais ja juunis. Juulis teeb indeks tipu ning augustis-septembris toimub korrektsioon. Oktoober on taas tõusukuu, millele järgneb novembris langus. Detsember on paigalseisu kuu ja jaanuaris on taas tõus. Siiski lõppeb hobuseaasta tasemel, kus on indeks augusti lõpus, mitte aasta kõrgeimal tasemel, küll aga oluliselt kõrgemal aasta alguse tasemest.

Sektoritest on kütusekompaniidele parim kuu mai ja halvim oktoober, üldiselt on hobuse aasta keskpärane. Veeettevõtetele on samuti aasta keskpärane. Sellele sektorile on parim kuu november ja halvim juuli.

Kommunaalmajandusettevõtetele on keskpärase aasta parimad päevad mais ja kehvimad novembris. Finantssektorile tõotab uus aasta kah keskpärasust, kus rõõmupäevad on septembris ja kehvad ajad jaanuaris. Hea on aasta tehnoloogiafirmadele, kusjuures parimad ajad on juunis, kehvemad novembris. Halb on aasta kinnisvarasektorile, kus hea aeg on jaanuaris, kehv aga veebruaris.

Kaevanduskompaniidele on tulemas halb aasta, kus parim aeg on august, halvim märts. Transpordisektorile on oodata head aastat, parimate aegadega detsembris ja kehvematega juunis. Jaekaubandust ootab hea aasta. Selles vallas on oodata paremaid päevi veebruaris ja halvemaid septembris. Telekomidele ja internetifirmadele tuleb keskpärane aasta, kergemate aegadega juulis ja kehvematega novembris.

Viimati oli puuhobuse aasta 1954. aastal. See oli USA aktsiaturule üks ajaloo parimaid. Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis siis 40,2%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 10:56
Otsi:

Ava täpsem otsing