Telegrupp parandas positsiooni turvaturul

31. jaanuar 2014, 00:00

Jaanuaris ostis Telegrupp AS varasema koostööpartneri Eltron ASi, lootes suurendada tehinguga turvatehnika paigalduse valdkonnas turuosa, mis turvaettevõtete liidu andmetel võib küündida 11%ni.

Aastatel 2011–2012 käivet 40% kasvatanud Telegrupp ostis tänavu 7. jaanuaril Eltroni aktsiad, et suurendada turvatehnika paigaldajate valdkonnas turuosa. Telegrupi juhatuse esimehe Ivo Remmelga sõnul sai ettevõte endale ostuga juurde vajalikku oskusteavet, et suurendada pakutava teenuse kvaliteeti. Osapoolte kokkuleppel ei kuulu tehingu hind avalikustamisele.

Remmelga sõnul kasvatas Telegrupp mullu 12,9 miljoni ­eurose käibe juures kasumi ligi miljoni euroni, mis võib veel enne auditeerimist muutuda. Tänavu üritab firma nii käibe kui ka kasumi suurusjärgu samal tasemel hoida.

“Kui projekti maksumus on 3–4 miljonit eurot ja me teeme teistega sarnaselt pakkumise, siis objekti saamine mõjutab oluliselt käivet,” ütles Remmelg. Selleks aastaks ei oota Telegrupp suuri muutusi, panustades jätkuvalt võrgulahenduste ja IT-infrastruktuuri lahenduste müügile.

Remmelga teatel tegi Telegrupp Eltroni töötajatele ette­paneku, et nad saavad samadel tingimustel tulla üle emaettevõttesse. Telegrupp jätkab paigaldustöödega ja Eltronist saab nõuandev firma. Remmelga sõnul pole kindlat palgatõusu töötajatele määratud, sest töötasu sõltub projektidest ja ületundidest. “Iga töötajaga on palga muutmise kohta personaalsed kokkulepped. Mõnel, kel pole töötasu pikka aega suurenenud, tõuseb palk kindlasti. Kui tööd on palju, siis töö hulga kasvu kaudu suurendame ka väljamakstavat tasu,” lisas Telegrupi juht.

Hakatakse inseneribürooks. Eltroni juhatuse liige Ülo Kala allkirjastas müügilepingu seepärast, et tahtis spetsialiseeruda rohkem inseneribüroo väljakujundamisele. Kala sõnul aitas müügile kaasa ettevõtete aastatepikkune koostöö ja pikaajalised lepingud tehnika maaletoomiseks. Varem 83% aktsiatest omanud Eltroni juht müüs kõik oma aktsiad. Kala sõnul jätkab ta ettevõttes töötamist, kuid väiksema koormusega. “Olen 64 ja arvestasin, et ei jaksa enam kaua noorte meestega võidu joosta,” ütles ta. “Olen eelkõige insener ja siis alles keskpärane ärimees.”

Kala teatel on Eltron alustanud muutumist inseneri­bürooks, sest ligi 30 töötajaga kollektiivist on mõni juba läinud Telegruppi. Suveks peaks jääma tööle 4–5 inimest, kes hakkavad tegelema tootearendusega. Kala sõnul kavatseb Eltron jätkata Telegrupi töötajate koolitamist, mis on vajalik turvasüsteemide paigaldamiseks. Samuti jätkab Kala juhatuse liikmena ASis Walde, mis keskendub valve-, video- ja tuletõrjesignalisatsiooniseadmete hulgi- ja jaemüügile.

 

Mis on mis

  • Telegrupp AS

Asutatud 1997. aastal
Käive 2012. aastal 12,7 miljonit eurot
Ärikasum 2012. aastal 858 000 eurot
Töötajaid 2012. aastal 65
Osanikud Kari Lorvi firma Astronaut OÜ (45%) kaudu, Ivo Remmelg firma Remmelg & Pojad OÜ (35%) kaudu ning Hanno Murrand ja Indrek Olkonen firma A-Elect AS (20%) kaudu

  • Eltron AS

Asutatud 1990. aastal
Käive 2012. aastal 1,62 miljonit eurot
Ärikasum 2012. aastal 105 000 eurot
Töötajaid 2012. aastal 23
Osanikud Ülo Kala (83%) ja Kullervo Karindi (17%)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2014, 18:47

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing