Hiina aitas Hispaania panga kahjumi 40kordistada

Romet Kreek 31. jaanuar 2014, 12:00

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ehk lühendatult BBVA, mis on Hispaania suuruselt teine pank, teenis neljandas kvartalis 849 miljoni eurose kvartalikahjumi, kuna kandis maha oma Hiina investeeringu väärtust.

Aasta tagasi oli panga kahjum 20 miljonit eurot, vahendab Bloomberg. Seekordne kahjum tuli väiksem, kui analüütikud prognoosisid. Analüütikud ootasid 946 mln eurost kahjumit.

BBVA teatas oktoobris, et saab 2,3 miljardi eurose ühekordse kulu seoses China Citic Banki osaluse vähendamisega alla 10% taseme. Samas aitasid selle mõju pehmendada BBVA Panama üksuse ja Tšiili pensionifondivalitseja osaluse müük.

69aastane pangajuht Francisco Gonzales loodab majanduse paranemisele panga koduturul ja kasvule võtmeturgudel nagu Mehhiko. Pank on suurendanud kapitali ja rookinud Hispaania kinnisvaralaenude kahjumeid. Riskiks BBVA-le ja tema suuremale konkurendile Banco Santanderile võivad osutuda nõrgenevad arenevate turgude valuutad, mis võivad kasvu ohustada.

"Nad on hästi kapitaliseeritud ja heal positsioonil, et kasutada ära Hispaania majanduse paremusele pöördumist," ütles Banco BPI analüütik Carlos Joaquim Peixoto. "Nüüd on aga toimunud olukorra pea peale pöördumine, kuna mured on pigem arenevate maade ärides, kui koduturg Hispaania näib parem."

Halbade lanude osa kogulaenuportfellis kasvas septembris 6,8 protsendile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    31. January 2014, 12:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing