Uute piirnormide järgi on Veerpalu dopingupatune

31. jaanuar 2014, 08:44

Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri (WADA) kasvuhormooni testi uute normide järgi ületavad Andrus Veerpalu 2011. aastal võetud dopinguproovi näidud lubatud piiri.

Postimees kirjutab, et uued piirnormid on teaduslikult piisavalt tõestatud ning kannatavad välja iga kohtuprotsessi. "Siin on tegu selge dopingujuhtumiga, kuigi sportlane mõisteti kohtus õigeks," selgitas Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port.

Kui asi arvude keelde panna, olid Veerpalu proovide näidud (Kit 1 ja Kit 2) järgmised: A-proovil 2.62 ja 3.07, B-proovil 2.73 ja 2.00. Uued piirnormid on vastavalt 1.81 ja 1.87. Eelmised olid 1.81 ja 1.68. Kusjuures spordikohus vaidlustaski vaid ühe piirnormi kahest, teist peeti tõestatuks.

"Veerpalu asub eikellegimaal," tõdes Port Postimehele. "Eesti Antidopingu jaoks küsimust pole, tegu on selge dopingujuhtumiga. Samas, spordikohus oma otsust ei muuda ja kuna otsus on lõplik, ei saa seda ka edasi kaevata."

Loe lähemalt Postimehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2014, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing