Eesti elanik eelistab üürimise asemel kinnisvara omada

04. veebruar 2014, 12:20

Eestimaalased peavad oluliseks, et igal inimesel või perekonnal oleks isiklik elamispind. Eluaseme pikaajalist üürimist peetakse raha tuulde loopimiseks, selgus Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse värskest uuringust.

Teabekeskuse kinnisvarauuringu andmetel on suurem osa elanikest (74%) seisukohal, et iga inimene peaks omama isiklikku elamispinda. „Isikliku elamispinna omamise vajalikkuses olid enam veendunud eakad ning mittetöötavad elanikud. Samuti pidasid kinnisvara omamist tähtsamaks need, kelle pere netosissetulek kuus jäi alla 700 euro,“ kommenteeris teabekeskuse juhataja Lee Maripuu.

Suurem osa inimestest on seisukohal, et eluaseme pikaajaline üürimine on raha tuulde loopimine.

79% Eesti elanikest on kinnisvaraomanikud. 47% vastanutest omab korterit ning 30% maja või ridamaja, selgus Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse tellimusel mullu detsembris Eesti Konjunktuuriinstituudi läbiviidud uuringust „Kinnisvara majandusliku kindlustunde tagajana“. Kokku küsitleti telefoni teel juhuvalikul 800 Eesti 16-aastast ja vanemat elanikku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. February 2014, 12:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing