USA suurettevõtete juhid teenisid 81 mld dollarit kasumit

Alyona Stadnik 04. veebruar 2014, 14:08

USA aktsiaturg on viimastel päevadel languses, aga eelmisel aastal õnnestus tänu S&P 200 aktsiaindeksi 29,6% kasvule mõnel USA suurettevõtte juhil teenida miljardeid dollareid kasumit, vahendab The Wall Street Journal.

Warren Buffet, Jeffrey Bezos, Mark Zuckerberg, Google'i asutajad ja paljud teised tippjuhid teenisid eelmisel aastal miljardeid dollareid kasumit tänu oma osalusele ettevõtetes. The Wall Street Journali ja FactSeti arvutuste kohaselt ulatus 20 oma ettevõttes aktsiaid omava tippjuhi kasum vastavalt S&P aktsiaindeksile 80,9 miljardi dollarini. Lisaks teenisid nad 7,3 miljardit dollarit realiseeritud kasumit.

Näiteks Warren Buffetti aktsiapaketi väärtus tema ettevõttes Berkshire Hathaway kasvas 12,7 miljardi dollari võrra. Jeffrey Bezose aktsiapaketi väärtus Amazon.com’is kasvas 12 miljardi dollari võrra ja Mark Zuckerberg Facebooki aktsiapaketi väärtus kasvas 11,9 miljardi dollari võrra. Google'i asutaja Larry Page'i aktsiapaketi väärtus kasvas 9 miljardi dollari võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2014, 14:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing