Elion kaotas Sonerale väärt spetsialisti

07. veebruar 2014, 00:00

“Ma ei saa öelda, et jääksin tööd igatsema, aga jään kindlasti igatsema neid inimesi, kellega koos töötan,” ütles aprillist Sonerasse suunduv Elioni tehnoloogiaüksuse juht Kalev Reiljan.

Elioni endine juht Valdur Laid, kes hakkab aprillis juhtima kogu TeliaSonera Soome organisatsiooni, kutsus oma meeskonda Elioni tehnoloogiaüksuse juhi Kalev Reiljani.

Kuidas see täpselt juhtus, et Teid Soome kutsuti? Valdur (Laid – toim) helistas mulle eelmise nädala laupäeval, rääkis enda nimetamisest Soome Sonera juhiks ja küsis, kas ma olen huvitatud liitumast tema meeskonnaga. Selle nädala esmaspäeval otsustasin seda teha.

Miks Te otsustasite selle töökoha vastu võtta?  Üks põhjus on kindlasti Valdur ise. Ma olen töötanud temaga neli aastat koos ja see kogemus on olnud äärmiselt positiivne. Valdur on minu arvates üks võimekamaid eestlasest juhte ja kindlasti võimekaim juht, kellega olen koos töötanud.

Teine põhjus on see, et tegemist on äärmisel huvitava väljakutsega. Kui vaadata TeliaSonera grupis ärimahtusid, siis me räägime Soomes 4,5 miljonist kliendist. See on võrreldes Eestis oleva TeliaSonera äriga mitu korda suurem. Soome on ka turuna Eestist mitu korda suurem.

Kolmas teema on see, et mul on tegelikult varasemast rahvusvahelise töö kogemus väga pikalt olemas. Töötasin enne Elioni tulekut kaheksa aastat Nokias ja sellest kuus aastat olin tööl Venemaal, Ukrainas ja Türgis. Sellest tulenevalt ma kindlasti ei kartnud seda väljakutset, et peaksin nüüd Eestist ära minema.

Te siis kolite Soome ära? Kuna tegemist on sellise tööga, mis eeldab Soomes kohapeal aktiivset töötamist ja arvestades seda, et ma tahan võimalikult palju perega koos olla, siis Soome kolimine on praktiline.

Kuidas Teil soome keele oskusega on, kas seda on üldse vaja? Seda on väga vaja. Kuigi mul uut meeskonda veel kombineeritud ei ole, siis kindlasti saavad seal olema valdavalt soomlased. Sellepärast on soome keele oskus kindlasti vajalik.

Nokias töötades mul tuli tegelikult ka palju rääkida soome keelt. Võib-olla kirjutamisega on natuke raskusi.

On Teil aimu, kui palju Teil alluvaid tuleb? Täpselt ei ole, kokku hakkab tehnoloogiatiimis olema orienteeruvalt vähemalt 500 inimest. Konkreetselt otsealluvusesse tuleb, ma arvan, et alla 10 inimese.

Te hakkate Sonera tehnoloogia valdkonda juhtima, mida see töö endast täpselt kujutab? See on küllaltki sarnane selle tööga, mida olen siiani teinud Elionis. Minu vastutusalasse hakkavad kuuluma tootearendus, toodete ja Sonera võrgu haldus, võrgu arendamine ja ka näiteks tehnoloogiastrateegia, erinevate tehnoloogiate valik ja selle kaudu äriüksuse aktiivne toetamine.

Milline hakkab olema Teie motivatsioonipakett? Mul ei ole selle kohta veel kokkulepet ja sel teemal ma ei ole valmis kommenteerima.

Kas Elionist on raske lahkuda? Sellised muutused on alati keerulised. Nagu ütlesin, Eestisse jäävad minu väga head sõbrad ja kolleegid.

See kuus aastat, mis ma Elionis olen töötanud, on üks põnevamaid perioode minu tööelus. Ma ei saa öelda, et jääksin tööd igatsema, uus töö saab olema vähemalt sama põnev kui praegune töö, aga ma jään kindlasti igatsema neid inimesi, kellega koos töötan.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. February 2014, 19:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing