Romet Kreek • 10. veebruar 2014 kell 6:20

Coutts: mis arenevate turgude kriis?!

Royal Bank of Scotlandi varahaldusüksus Coutts ja Co. teatas, et nemad mingit arenevate turgude kriisi ei näe ning firma rikkad kliendid kasutavad võimalust osta odavnenud varasid, vahendab Bloomberg.

„Kui me vaatame, mida meie kunded teevad, siis nad ostavad,“ ütles Couttsi Aasia investeerimisjuht Gary Dugan. „Müügilaine järel on näha isu Aasia ja Venemaa vastu. Mingit kriisi ei ole, on vaid jutud.“

Templetoni arenevate turgude juht Mark Mobius aga ütles läinud nädalal, et eeldab müügi jätkumist. Tema fond veel ostmas ei ole.

Goldman Sachsi varahalduse eksjuht Jim O’Neill ütles, et aktsiate, võlakirjade ja valuutade langus on ostuvõimalus ja nimetas arenevate turgude kriisi jämedalt öeldes rumaluseks.

„On püüdtud öelda, et see on 1994. või 1998. aasta kordus,“ ütles Dugan refereerides eelmisi arenevate turgude kriise. „Midagi sellist ei ole. See ei ole nüüd küll arenev maailm, kes istub hiigelvõla otsas ja kohati on valuutakursi langused juba olukorda parandanud.“

Tema lemmikuteks on BRIC maadest India ja Hiina, kuid sel aastal peaksid potentsiaali pakkuma ka Taiwan, Korea ja Indoneesia.

„Ladina-Ameerika, Venemaa, LAVi ja Türgi jätame hetkel oma elu elama,“ viidates, et nendesse maadesse nad hetkel ei investeeri.

Hetkel kuum