Eesti ja Venemaa piirialale võib tulla viisavaba tsoon

10. veebruar 2014, 09:48

Pärast piirilepingu allakirjutamist Eesti ja Venemaa vahel võib päevakorda tõusta piiriäärse viisavaba ala loomine.

ERRi uudisteportaal vahendab, et Euroopa Liidu ja Venemaa viisavabaduseni on veel pikk tee käia, kuid Schengeni ruumis toimib ka alternatiivne lahendus - piiriäärse viisavaba ala loomine kuni 50 kilomeetri kaugusele piirist.

Viis aastat tagasi oli teema Eesti valitsusel päevakorras, kuid jäi ootama paremaid aegu.

Pihkva oblasti Kaubandus-Tööstuskoja president Vladimir Zubov ütles Aktuaalsele kaamerale, et sellisest võimalusest võidaksid kõik. "See on nii piiriäärse kaubanduse elavdamine, ettevõtluse laiendamine naaberriiki, võib-olla koguni teatud teravate küsimuste äralangemine, mis võivad kahe riigi vahel olla," ütles ta.

Riigikogu Kagu-Eesti saadikurühma esimees Urmas Klaas märkis, et näiteks ka Norra ja Venemaa vahel on 30kilomeetrine viisavaba liikumise tsoon. "Norra tahab nüüd seda 50 kilomeetrile viia. Seda kogemust on üksjagu ning ma arvan, et selle aruteluga võiks edasi minna," ütles ta.

Peale Norra kasutab seda võimalust Venemaaga ka Poola Kaliningradi piirkonnaga ning Lätigi on otsustanud selle rakendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2014, 09:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing