Jeen ja streigioht paisutasid Finnairi kahjumit

Romet Kreek 11. veebruar 2014, 14:24

Soome lennukompanii Finnair suutis aastaga kasvatada neljanda kvartali kahjumi 3,5 miljonilt eurolt 13,6 miljonile.

Maksueelne kahjum kasvas suisa 5,3 miljonilt eurolt 23,8 miljonile, vahendab Bloomberg.

Ettevõte prognoosis, et tänavu tuleb käive 2013. aasta taseme lähedale. Ühtlasi kaebas Finnair kõrge kütusekulu üle. Kaalutakse, kas üldse anda majandusaasta prognoose enne, kui kulude kärpimise kõnelused on lõppenud.

Kompanii juhatuse esimees nimetas käibe vähenemise põhjusena jeeni nõrgenemist, mis tõi kaasa eurodeks ümber hinnates olulisel Jaapani turul käibe vähenemise. Neljanda kvartali käivet mõjutasid ka streigiähvardused, mistõttu vähenes puhkusereisimine.

Finnair teeb ettepaneku dividendi mitte maksta. 2012. aasta eest maksis ettevõte mullu kümme senti dividendi aktsia kohta.

Bloombergi andmeil on Finnairi aktsia saanud kaks ostusoovitust, neli hoia-soovitust ja ühe müügisoovituse. Aktsia keskmine hinnasiht on 3,07 eurot. Täna langes aktsia Helsingi börsil 1,2%, 2,65 eurole. Aktsia hind on aastaga langenud 10%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. February 2014, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing