Mobius: arenevate turgude müük on lõpu lähedal

Romet Kreek 12. veebruar 2014, 09:44

Müügilaine, mis põhjustas nelja aasta halvima aasta alguse arenevatel aktsiaturgudel, läheneb lõpule, kuna väärtustasemed hakkavad paistma atraktiivsetena, vahendab Bloomberg Templetoni arenevate turgude guru Mark Mobiust.

„Oleme lähedal punktile, kus inimesed hakkavad ütlema, et „väärtustasemetelt paistavad turud päris OK“,“ ütles Mobius, kelle käe all investeeritakse arenevatel turgudel üle 50 miljardi dollari. „Tõenäolilselt läheneme arenevatelt turgudelt äratormamise lõpule.“

Müügilaine on viinud MSCI arenevate turgude aktsiaindeksi analüütikute prognoositud kasumite põhise ettevaatava P/E näidu 4. veebruaril alla 9. See on madalaim väärtustase alates augustist ja on võrreldav MSCI arenenud turgude aktsiaiandeksi 14se näiduga.

Trendita turu puhul kasutatav tehnilise analüüsi indikaator - suhtelise tugevuse indeksi (RSI) näit - kukkus 3. veebruaril 19-le ehk ligi kaheksa kuu madalaimale tasemele. Üldiselt loetakse näitu alla 30 indikatsioonina, et turg on ülemüüdud ja valmis pöörduma tõusule.

Eilne tenge devalveerimine muutis Kasahstani kaevandusettevõtted atraktiivseks, ütles Mobius. Täna tõusis vasekaevandaja Kazakhmysi aktsia hind Kasahstanis 31%.

„Kaevanduskompaniid paistavad väga head, kuna nende kulud on kohalikus rahas ja tulud dollarites,“ ütles Mobius.

Loo autor on Kazakhmysi aktsionär.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. February 2014, 09:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing