Savisaar kaotas kohtuvaidluse meediafirmade vastu

12. veebruar 2014, 12:46

Harju maakohus ei rahuldanud täna Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare hagi Delfi, Postimehe ja Ajakirjade Kirjastuse vastu, milles Savisaar taotles tema kohta esitatud valeandmete hüvitamist.

ERRi uudisteportaal vahendab, et kohus leidis erinevalt Savisaart kohtus esindanud advokaadist, et Savisaare elukoha andmete avaldamisel eksimisega pole väljaanded tema au teotanud, ka parandasid väljaanded oma eksimuse selle ilmnemisel mõne tunni jooksul.

Jaanuari lõpus toimunud kohtuistungil leidis Savisaare advokaat Kalle-Kaspar Sepper, et Delfi, Postimees ja Ajakirjade Kirjastus peaksid Savisaare kohta artiklites valeandmete esitamise hüvitama, kuna see tõi poliitiku mainele kohalike valimiste eel kahju, täpsustamata samas õiglase hüvitise summat.

Sepperi sõnul lõid ajakirjanikud lugejaile assotsiatsiooni, et Savisaar on seotud vene rahadega, kuna elab Vene mulitmiljonäri Pjotr Levini korteris, mis aga ei vastanud tõele.

Delfit ja Ajakirjade Kirjastust esindav advokaat Karmen Turk seevastu kinnitas, et ajakirjanikud tuginesid esiteks sellele, et Savisaar on teise kohtuasja menetlusdokumendis oma elukohaks märkinud just tüli tekitanud aadressi ning sama aadress on märgitud tema elukohaks ka vaidlusaluses tsiviilasjas, lisaks tegid ajakirjanikud elektroonilise päringu ka kinnistusraamatusse, kust said kinnituse oma andmete õigsusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. February 2014, 12:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing