Kuld maksab taas üle 1300 dollari

Romet Kreek 14. veebruar 2014, 11:01

Untsi kulla eest pidi eile taas välja käima üle 1300 dollari, kuna jälle on hakatud raha paigutama kullaga seotud börsil kaubeldavatesse fondidesse, vahendab Bloomberg.

Kuld on liikumas vastu suurimale tõusunädalale alates oktoobrist. Suurima börsil kaubeldud kullafondi maht on kasvanud kahe kuu suurimaks. Fondi maht suuureneb, kui emiteeritakse uusi osakuid, mis toimub, kui fondi paigutatakse rohkem raha, kui sealt välja tõmmatakse.

Kulla hind tõsuis 0,6%, 1310,70 dollarile untsist. See on kõrgeim hind alates 8. novembrist. Kulla hind on tänavu tõusnud 8,6%, kuid maailma aktsiaturud on langenud MSCI kõigi maade aktsiaindeksi näol 1,5%.

"Kuld sattus läinud aastal surve alla, kuid nüüd, mil aktsiaturud ei tee enam tootlust, on mõned investorid hakanud taas kaaluma raha kulda paigutamist," ütles Gemsa Metalsi kaupleja Wallace Ng. "Sellel nädalal on olnud füüsilise kulla nõudlus hea."

SPDR kullafondi maht kasvas 0,9%, 806,35 tonnile, mis on kõrgeim tase alates 20. detsembrist. Läinud aastal kukkus fondi maht 41%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2014, 11:01
Otsi:

Ava täpsem otsing