Päev börsil: Jaapani börs rallis 3%

Rainer Saad 18. veebruar 2014, 10:09

Jaapani börsiindeks Nikkei rallis täna 3%, kuna Jaapani keskpank otsustas kahekordistada pankadele antava laenuprogrammi mahtu, sest SKP tuli alla ootuste.

Nikkei lõpetas 14 843 punktil, mis on kahe ja poole nädala kõrgeim tase. Dollar tõusis 102,7 jeenini, mis on ligi poole kuu kõrgeim tase.

Jaapani keskpanga otsuse peale tõusid pankade Sumitomo Mitsui Financial ja Mitsubishi UFJ Financial aktsiad üle 5 protsendi. Vaatamata lumetormist tingitud tootmiskatkestustele Jaapanis, rallisid ka autotootjate aktsiad. Toyota Motor tõusis 2,6 protsenti, Honda Motor 2 protsenti.

Ülejäänud Aasia börsidel olid väiksemad liikumised. Hongkongi Hang Seng langes 0,03%, Shanghai börs 0,8%. Korea Kospi tõusis 0,03%. Shanghai indeks langes enne neljapäeval avaldatavat Hiina veebruari esialgset ostujuhtide indeksit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2014, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing