Tesla aktsia särtsu täis pärast tugevaid tulemusi

Fredy-Edwin Esse, California 20. veebruar 2014, 00:15

Tesla Motors tuli pärast kolmapäevast börsipäeva lõppu välja ootusi ületanud kasuminumbritega, mis aitasid firma aktsial järelturul uute kõrgusteni tõusta.

Firma teenis neljandas kvartalis puhaskahjumina 16,3 miljonit dollarit ehk 12 senti aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Tegu on tugeva edasiminekuga võrreldes mulluse 89,9 miljoni dollarilise ehk 79 senti aktsia kohta puhaskahjumiga.

Ilma ühekordsete kuludeta oli Tesla korrigeeritud kasum 45,9 miljonit dollarit ehk 33 senti aktsia kohta. Käive samal ajal kahekordistus võrreldes aasta varasemaga. Firma teenis kolme kuuba käibena 615,2 miljonit dollarit. Korrigeeritud käive oli 761,3 miljonit dollarit.

FactSeti küsitletud analüütikud ootasid Palo Alto firmale keskmiselt 684 miljoni dollarilise käibe juures korrigeeritud kasumiks 23 senti aktsia kohta.

Investorid võtsid tulemusi juubeldades vastu. Tesla aktsia rallis järelturu kauplemises 11,5% ning tõusis 215,93 dollarini. Päevasiseselt on Tesla aktsia käinud kõige kõrgemal 206,00 dollari peal. Aastaga on elektriautode tootja aktsia kallinenud 393%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2014, 00:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing