Sealiha impordikeeld Venemaale võib jõuda WTOsse

Sirje Rank 21. veebruar 2014, 10:15

Kui tänased kohtumised Moskvas ELi ja Venemaa esindajate vahel läbimurret ei too ja Venemaa ELi sealihale kehtestatud impordikeelu täies ulatuses jõusse jätab, ähvardab EL impordikeelu vaidlustada WTOs.

EL süüdistab Venemaad ülereageerimises. Kui Leedus avastati kahel metsseal seakatk, kehtestas Venemaa jaanuari lõpus impordikeelu kogu Euroopa Liidu sealihale, ehkki Venemaal endal on sadu sama haiguse puhanguid.

Euroliit leiab, et lauskeeld on ebaproportsionaalne ja usub, et keelu taga on protektsionistlikud poliitilised, kodumaised majanduslikud kaalutlused, kirjutab Wall Street Journal.

ELi jaoks on tegemist 1,4 mld eurose turuga, Venemaale läheb neljandik ELi sealiha ekspordist. Suured sealiha eksportijad nagu Taani on kutsunud Euroopa Komisjoni üles Venemaale suuremat survet avaldama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2014, 10:15
Otsi:

Ava täpsem otsing