Kindlustajatele Briti tormidest suurkahjum

25. veebruar 2014, 00:00

Üleujutused Suurbritannias võivad kindlustusseltsidele Aviva, RSA Insurance Group ja Direct Line Group maksma minna kuni 1 miljard naela (1,2 mld eurot).

Reedel saatis Goldman Sachs oma klientidele kirja, milles prognoosis tormide tõttu suurimat kahjumit Avivale ning olulist negatiivset mõju RSA ja Direct Line’i kvartalitulemustele. “Briti majapidamiste ja ärikindlustuse pakkujad saavad tõenäoliselt suurimaid kahjumeid,” kirjutas Goldman Sachsi analüütik Ravi Tanna. “Praeguste keeruliste tingimuste juures võivad prognoosid veelgi kasvada.”

Goldmani hinnangul võivad Direct Line’i, RSA ja Aviva selle aasta kasumid tormi tõttu väheneda vastavalt 15%, 9% ja 5%. Alates detsembrist on Suurbritanniat räsinud ulatuslikud tormid ja üleujutused. Ainuüksi jõulude ja uusaasta üleujutuste kahjumiks prognoosib Briti kindlustusseltside ühendus 426 miljonit naela (518 miljonit eurot).

Eelmisel nädalal teatas Bank of America, et kindlustusseltsidest on üleujutuste suhtes kõige haavatavamad Direct Line ja RSA. Morgan Stanley hinnangul saavad kõige suurema kahjumi kindlustusseltsid, mitte edasikindlusajad, kes aitavad riske maandada.

Edasikindlustuse programm kui puhver. Samas leiavad kõik kolm panka, et kindlustusfirmadel ei lähe nii halvasti nagu 2007. aasta üleujutuste ajal, kui kulud kasvasid 3 miljardi naelani. Analüütikute sõnul langeb suur osa üleujutuste kahjumitest kindlustusfirmade tormieelarvele. Kui kahjumid peaksid ületama 1 miljard naela, katab ülejäänud edasikindlustuse programm.

“Me ootame, et kindlustusfirmade kahjumid kasvavad proportsioonis kogu sektori kahjumitega,” ütles Tanna. “Kuid ootame ka, et edasikindlustus piirab puhaskahjumeid.” Goldmani sõnul katab edasikindlustus Aviva ja Direct Line’i kahjumeid alates 150 miljonist naelast ja RSA-l 75 miljonist naelast.

Direct Line teatab oma eelmise aasta majandustulemused kolmapäeval, RSA neljapäeval. Aviva teeb tulemused teatavaks 6. märtsil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. February 2014, 20:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing