IRLi juht: juhivahetus ei pea tähendama valitsuse lõppu

25. veebruar 2014, 10:39

IRLi esimees Urmas Reinsalu ütles intervjuus Eesti Päevalehele, et pole võimatu, et tema erakond peab mõneks ajaks opositsiooni minema, kuid valitsusjuhi vahetus ei peaks siiski tähendama valitsuse vahetamist.

Peaminister Andrus Ansip teatas pühapäeval, et esitab 4. märtsil tagasiastumispalve presidendile. Tõenäoliselt saab uueks peaministriks Siim Kallas ning spekuleeritakse ka valitsusekoalitsiooni lõhkimineku ümber.

Reinsalu kinnitas, et temaga pole võimaliku uue valitsuse moodustamise osas keegi rääkinud. "Vaadake, meil on Reformierakonnaga koalitsioonileping, mille sõlmisid Mart Laar ja Andrus Ansip neljaks aastaks," rääkis Reinsalu. "Sellest lähtuvalt vaatame suure huviga, millised on meie koalitsioonipartneri järgmised sammud."

Reinsalu ei näe IRLi praegust positsiooni ebakindlana. Ta on kindel, et IRLil on tugev toetajaskond ja selge maailmavaade. Vajadusel on erakond tema sõnul valmis olema ka opositsioonis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2014, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing