PRIA alustab piimasektori eritoetuse taotluste vastuvõttu

27. veebruar 2014, 12:12

2.-20. märtsini võtab PRIA kuni 100-pealiste piimakarjade pidajatelt vastu piimasektori eritoetuse taotlusi.

Euroopa Liidu eelarvest rahastatav toetus aitab säilitada piimatootmist ja turukonkurentsiga toime tulla majapidamistel, kus on kuni sajapealised piimatootmiskvooti omavate tootjate piimakarjad, teatas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA).

Toetuse taotlejal peab olema eelmisel piimakvoodiaastal (1.aprillist 2012 kuni 31. märtsini 2013) täidetud vähemalt 50% individuaalsest piimakvoodist. Samuti peab tema nimel olema põllumajandusloomade registris registreeritud kuni sada piimalehma 31. märtsi 2009 ja 2. märtsi 2014 seisuga. Taotluses esitatud andmeid kontrollib PRIA oma andmebaasidest.

Piimasektori eritoetust võivad taotleda ka need ettevõtjad, kel on karjas küll üle 100 piimalehma, aga ettevõte tegutseb saarel, kus ei ole piimatööstust ja puudub tasuta püsiühendus piimatööstust omava piirkonnaga.

Piimasektori eritoetuse ühikumäärad kinnitab PRIA 24. novembriks, otsused toetuse määramise või taotluse rahuldamata jätmise kohta kinnitatakse 1. detsembriks.

Tänavu ei saa märtsis taotleda teisi loomakasvatustoetusi, mida varasematel aastatel on makstud. Eesti 2014. aasta riigieelarvest ei ole selleks raha eraldatud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    27. February 2014, 12:13
    Otsi:

    Ava täpsem otsing