Päev börsil: tulemuste reede

Romet Kreek 28. veebruar 2014, 09:57

Täna avaldavad Tallinna börsil neljanda kvartali tulemused ettevõtted, kes seda veel ei ole teinud.

Hommikul tegi juba otsa lahti Harju Elekter. IV kvartali käive vähenes aastaga 2,2%, 12,3 mln eurole. Emaettevõtte osanike osa puhaskasumis kasvas 58%, 327 000 eurole. LHV pank ootas Harju Elektrilt suuremat, 9,7% käibe langust 11,3 mln eurole. Kasumiks oodati 200 000 eurot.

Harju Elekter on selline põnev ettevõte, et nad toodavad ja ekspordivad, kuid sellest olulisem on, mida teeb neile kuuluva PKC Groupi aktsiapaki hind Helsingi börsil ja kui palju see ettevõte maksab dividendi. Kuna seda muutust ei saa näidata kasumiaruandes, vaid seda hinnatakse läbi omakapitali muutuse ja finantsvarade maksumuse bilansis, on kasumiaruande pilt moonutatud. Aktsiate ümberhindluse kasum oli neljandas kvartalis 311 000 eurot. Et eelmine aasta oli PKC aktsiale hea, tuli kogu 2013. aastal finantsvara ümberhindlusest 11,7 miljoni eurone netokasum.

Harju Elektri IV kvartali emaettevõtte omanike osa koondkasumis vähenes aastaga 70%, 0,64 miljonile eurole.

Arco Varalt ootavad LHV panga analüütikud 61,5% käibe vähenemist 1,8 mln eurole. Selle juures peaks kinnisvaraarendaja teenima 2,2 mln eurose puhaskasumi.

Ekspress Grupilt ootab LHV pank 16,4 mln eurost käivet ja miljoni eurost puhaskasumit. Swedbank ootab Ekspress Grupilt käive jäämist 16,4 mln eurole ja ka kasumi püsimist 1,1 miljonil eurol.

Tulemused peaks täna avaldama ka Skano.

.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2014, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing