Baltika pääses aegumise tõttu

04. märts 2014, 00:00

Finantsinspektsioon karistas Baltikat ebaõige ja eksitava börsiinfo avaldamise eest 11 000eurose trahviga, mispeale ettevõte kaebas inspektsiooni kohtusse ja väljus sealt juhtumi aegumise tõttu võitjana.

Kohus märkis, et Baltika esimesest rikkumisest sai kaks aastat täis mullu 16. detsembril ja teisest rikkumisest tänavu 1. märtsil, seega on väärteomenetlus aegumise tõttu lõppenud.

“Finantsinspektsioon on jätkuvalt ja kindlalt seisukohal, et käsitletud rikkumise faktid olid tõendatud  ja määratud karistused olid asjakohased ning õiglased, kuigi juriidiliselt Baltika poolt väärteo sooritamisest ­aegumise tõttu kõneleda ei saa,” edastas finantsinspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.

Vaid kaks aastat. “Aegumine tähendab, et aegumistähtaja möödumisel säilib küll süüteo karistamisväärsus, kuid kaob selle toime pannud isiku karistamise vajadus. Seadusandja on praegu ette näinud, et väärtpaberituru rikkumiste puhul on vaja karistada kuni kahe aasta taguste väärtegude eest,” selgitas Suurväli.

“Finantsinspektsioon on korduvalt rõhutanud vajadust pikendada seaduses finantssektori väärtegude puhul nende ­aegumistähtaega. Selle tõttu on varem jäänud sisuliselt käsitlemata näiteks üks turumanipulatsiooni juhtum,” lisas ta.

Baltika esindajaid ei õnnestunud Äripäeval eile tabada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. March 2014, 18:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing