Börs: sõjakartusest sai ralli aktsiaturgudel

Fredy-Edwin Esse, California 04. märts 2014, 23:18

Eile tugevalt kukkunud USA aktsiaturud tegid täna kannapöörde ning pärast aasta üht suurimat kukkumist tegi Dow Jonesi tööstuskeskmine täna aasta suurima tõusu ning S&P 500 kerkis uue rekoridni.

"Väga lühiajalises perspektiivis me oleme näinud, et kõik turgudel toimuv on seotud Ukrainaga," kommenteeris Bloombergile Stifel Nicolaus & Co turustrateeg Kevin Caron. "Kuid viimase kahe nädala jooksul on turud üles liikunud eilse erandiga. Eeldatakse, et majandus jätkab kasvamist ning vaid ilm on seda kergelt häirinud."

Investorite meel sai rahu pärast Venemaa presidendi Vladimir Putini, USA presidendi Barack Obama ning välisministri John Kerry pressikonverentse. Hiljem sai avalikuks, et Venemaa viis läbi kaugmaa ballistilise raketitesti Kasahstani piiri lähedal.

Sellegi poolest rallis täna MSCI All-Country World indeks 1,2%, taastudes eilsest kuu suurimast langusest. Europe Stoxx 600 hüppas tänasega 2,1%. Eile 11% languse läbi teinud Venemaa peamine aktsiaindeks, pühkides minema 55 miljardit dollarit, kerkis täna 5,3%.

Kulla aprillikuise tellimuse futuuri hind langes tänasega 1,13% ning maksis 1335,10 dollarit untsi kohta. Nafta odavnes samal ajal 1,54% ja tuli alla viimase viie kuu kõrgeimalt tasemelt. Barrel musta kulda maksis päeva lõpus 103,31 dollarit. Euro jäi dollari vastu täna muutumatuks, püsides 1,3737 dollari peal. Vene rubla kallines samal ajal mõlema valuuta vastu 1,1%.

Reedel uue kõigi aegade rekordi teinud S&P 500 tuli esmaspäeval tipust alla, kuid tänane ralli aitas indeksi viia taas uue rekordini. Indeks rallis päevaga 1,53% ning sulgus 1873,91 punkti peal.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tegi selle aasta suurima tõusu, rallides 1,41% ja sulgudes 16 395,88 punkti peal. Nasdaqi komposiitindeks lisas tänasega 1,75% ning läks õhtule 4351,97 punkti peal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2014, 23:18
Otsi:

Ava täpsem otsing