Börs: Investorid ei suutnud üheses suunas kokku leppida

Fredy-Edwin Esse, California 05. märts 2014, 23:17

Ühendriikides tulnud nõrgad majandusnäitajad ning Ukraina kriis hoidsid täna ära suurema ralli USA aktsiaturgudel, mis ei lubanud S&P 500-l uut rekordit teha.

Täna oli tähelepanu tippkohtumisel Pariisis, kus USA välisminister John Kerry kohtus Venemaa kolleegi Sergei Lavroviga. USA on ähvardanud Venemaad sanktsioonidega, kuid Venemaa vastus sellele oli omakorda ähvardus, et selle riigi ettevõtete aktsiad riigistatakse, kes peaks Venemaale sanktsioone kehtestama.

Eestlastele tuli kindlasti hea uudisena sõnum, et USA laiendab sõjalist koostööd Poola ja Balti riikidega, tuues kuus täiendavat sõjalennukit NATO õhuturbe missioonile Balti riikides.

"Globaalsed turud on üsna vastupidavad sellistele sündmustele," kommenteeris Bloombergile Robert W. Baird & Co analüütik Patrick Spencer, viidates sündmustele Ukrainas. "Selle teema kohta tuleb igasugust müra, kuid ma arvan, et see ei ole määrav. Palju olulisemad on intressimäärad."

USAst tuli samal ajal veidi andmeid majanduse seisust. ADP uuringust selgus, et veebruaris lõid eraettevõtted USAs 139 000 uut töökohta, mis jääb selgelt alla ökonomistide oodatud 155 000 uuele töökohale. Raporti kohaselt näitab see, et ettevõtted ootavad enne nõudluse kasvu, kui hakkavad töötajaid juurde palkama.

Eraldi raport näitas, et USA teenustesektor kasvas veebruaris viimase nelja aasta aeglaseimas tempos, mis kinnitab oodatust vähem lisandunud töökohti ning tavapärasest karmimast ilmast tingitud tagasilööki.

Ettevõtete tasandil aitas täna Nasdaqi indeksil edeneda Facebook. Stifel Nicolausi analüütik Jordan Rohan tõstis enda hinnasihti 72 dollarilt 82 dollarini. Tema sõnul jätkab Facebook üleüldise reklaamituru haaramist. Päeva lõpuks kallines sotsiaalvõrgustiku aktsia 4%, makstes 71,6 dollarit.

Kuigi eile sulgus S&P 500 uuel kõigi aegade rekordil, siis täna sellele lisa ei tulnud. Indeks kaotas 0,10 punkti ehk 0,01% ning sulgus 1873,81 punktil. Dow Jonesi tööstuskeskmine kaotas 0,22% ja läks õhtule 16 360,18 punktil. Facebooki vedamisel edenes Nasdag 0,14%, sulgudes 4357,97 punktil.

Majandusnäitajate nõrgendes kukkus nafta hind täna 2,25% New Yorgi börsil, makstes 101,02 dollarit barreli kohta. Aprillikuise tellimuse futuuri hind kullale odavnes tänasega 0,01% ning maksis 1337,80 dollarit untsi kohta.Euro kaotas tänasega dollarile 0,06% ning võrdus päeva lõpus 1,3734 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2014, 23:17
Otsi:

Ava täpsem otsing