Elektriautode müük üllatas

Ken Rohelaan 05. märts 2014, 11:46

Talvekuu kohta üllatavalt edukaks osutus elektriautode müük, sest neid müüdi veebruaris koguni 26 tükki, millest valdav enamik olid Nissan Leaf mudelid, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete liit AMTEL.

"Mis puutub elektriautodesse, siis sedavõrd hea tulemus veebruaris oli tõesti veidi üllatav," ütles Nissani edasimüüja Fakto Auto müügidirektor Leino Luik. "Kusjuures oskan meie Nissan Leafi puhul öelda, et päris mitmed elektriautod osteti eraisikute poolt."

Luige sõnul võib elektriauto müügis välja tuua kolm lainet: esimesi ostsid tõelised entusiastid, kes juba ootasid neid, teine periood oli veidi vaiksem aeg, ja nüüd on käsil kolmas laine, kus elektriautode müük on taas tõusmas. Müügidirektori hinnangul hakkavad iInimesed aina rohkem aru saama, et elektriauto on hea alternatiiv. "Ja kindlasti on elektriautode ostmisel tulevikus abiks ka uus seaduseelnõu," lisas ta.

Elektriautode toetuse seaduse muutmise eelnõule, mis hetkel riigikogu käsitluses, ja mis võimaldab tulevikus saada toetust eraldi ka akude liisimisel, andis heakskiidu ja jagas mõningaid näpunäiteid ka AMTEL.

Veebruaris müüdi 1389 uut sõiduautot ja aasta esimese kahe kuu kokkuvõttes on sõiduautosid klientidele kätte toimetatud 3027 tükki. Möödunud aastal oli vastav number 3066. Automarkidest on jätkuvalt edukaim Toyota 195 müüdud sõiduautoga ning sellele järgnesid Peugeot ja Renault, vastavalt 115 ja 114 müüdud autoga.

Maasturitest müüdi kõige rohkem 65 Honda CR-Vd. Järgnesid Nissan Qashqai ja Toyota RAV4, vastavalt 64 ja 63 müüdud autoga.

Tarbesõidukite poolel osutus veebruaris edukaimaks müüjaks Citroen, mida toimetati klientidele 69 tükki. Järgnesid Renault ja Ford, mõlemad 30 sõidukiga. Veoautode segmendis läksid veebruaris kõige paremini kaubaks Scania veokid, mida müüdi 29 tükki. Mercedes-Benzi ja Volvo veokeid müüdi veebruaris vastavalt 12 ja 9. Üldse müüdi veebruaris 278 tarbesõidukit.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2014, 16:50
Otsi:

Ava täpsem otsing