Mihkelson: Paeti kõnet kuulas pealt Venemaa eriteenistus

Ken Rohelaan 05. märts 2014, 17:04

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on telefonikõne välisminister Urmas Paeti ja EL-i välisasjade esindaja Catherine Ashtoni vahel järjekorras kolmas avalikustatud Venemaa eriteenistuse pealtkuulatud Euroopa diplomaatide kõne.

"Minister oma telefonivestluses räägib sellest, mida ta kuulis Kiievis. Selles kõnes ei räägi Paet omaenda seisukohtadest," ütles Mihkelson ERR-ile.

Ta tõi välja, et selle informatsiooni põhjal, mida on rahvusvahelised analüütikud kogunud, tulistasid fotodele jäädvustatud snaiprid Kiievis nii üht kui teist poolt ehk meeleavaldajaid ja korrakaitsjaid.

Riigikogu väliskomisjoni esimees rõhutas ka, et eelkõige on oluline silmas pidada, kuidas selline info lekkis ning mis üldse on kaitstud info sellises diplomaatilises läbikäimises nagu oleme harjunud oma läänepartnerite puhul.

"On väga häiriv, et nüüdne uus koalitsioon ei taha uurida, mis täpselt juhtus. On tugevam ja tugevam arusaam, et snaiprite taga ei olnud Janukovõtš, vaid keegi uuest koalitsioonist," kirjeldas Paet Ashtonile. Ashton vastas, et seda tuleks kindlasti uurida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. March 2014, 17:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing