Savisaar ei näe Ukraina teemal mingit lahkarvamust

06. märts 2014, 00:00

Tallinna linnapea Edgar ­Savisaar teatas eile Tallinna linnavalitsuse pressi­konverentsil, et Ukraina teemal erakonnakaaslastega mingit lahkarvamust ei ole ning erakond on üksmeelel.

Järgnevad Tallinna linnapea ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare vastused ajakirjanike küsimustele.

Teie avaldus Ukraina teemadel on väga palju diskussiooni tekitanud, kuni selleni välja, et te olete Rahvarinde reetnud ja asunud Interrinde poolele. Miks Te sellise avalduse tegite ja miks Te ei kasutanud võimalust lihtsalt vaikida? Teate, mind ka hakkas huvitama, mis selles minu kommentaaris oli niisugust, mis on nüüd tagajalgadele ajanud mõne Eesti meedia- ja poliitikategelase. Tegelikult oli neli asja, millest ma rääkisin seal intervjuus. Esiteks ma rääkisin legitiimsuse teemast, sellest, et seda praegu ei ole. Teiseks, olukorda parandab see, kui valimised on toimunud. Kolmandaks nimetasin praegust valitsust kaikameeste toel võimule tulnuks. Ja neljandaks hoiatasin, et mis tahes jõustruktuurid ei päästa, kui ühiskond on lõhki, tähendab, seal stabiilsust ei ole.

Ma ei õigusta vägivaldset protesti, isegi kui seda provotseeritakse. Fakt on see, et Kiievis olid protestijatel käes vahendid, mis ei tohiks olla aumeelse poliitika osad.

Teie erakonnakaaslased on maha laitnud Teie avaldusi Ukraina teemal. Kas Keskerakond on lõhestumas? Ärge lootkegi.

Teie koostöölepe ühtse Venemaaga. Mis sellest saab edaspidi ja palun Teil vastata, kuidas te suhtute Vene poliitikasse, mida Ukrainas praegu tehakse? Nagu ma juba ütlesin, jõu kasutamine rahvusvahelistes suhetes Ukrainaga on lubamatu. See peaks meiesugusele väikeriigile alati kõigepealt selge olema.

Mis puutub koostöösse erinevate poliitiliste jõududega, mina küll ei ole kuulnud, et ükski maailma parteidest oleks oma lepingust ühtse Venemaaga lahti öelnud pärast neid sündmusi. Samal ajal ma suhtun väga ettevaatlikult kõigesse, mis Krimmis ja Ukrainas praegu toimub ja olen selle pärast mures.

On kostnud avaldusi, et seoses selle Ukraina avaldusega olete ennast nendest koalitsiooniläbirääkimistest välja mänginud. On Teil sellest kahju ka? Mis see tähendab? Jälgides seda, mis Päevalehes kaks viimast päeva järjest on toimunud, ei ole üldse selge, mis neist koalitsiooni läbirääkimistest saab.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2014, 19:07

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing