Liit sotsidega pole veel kindel

Eliisa Matsalu 10. märts 2014, 09:40

Reformierakonna auesimehe Siim Kallase sõnul polnud eile õhtuks veel sugugi kindel, et Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid omavahel koostööni jõuavad.

Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond alustasid laupäeval konsultatsioone valitsuse loomiseks. Pärast esimest konsultatsiooni tõdesid nii Kallas kui ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser, et läbirääkimised ei olnud lihtsad. "Nüüd me oleme juba jõudnud punktideni, kus kokkulepe mitte kuidagi ei taha sündida. Selles mõttes kõik muud asjad on läbi arutatud, kuid väga olulised detailid on õhus. Nii, et on tõsine töö," ütles Siim Kallas laupäeval.

Kallase sõnul jõudsid erakonnad pühapäeval küll kokkuleppele lähemale, kuid jätkuvalt on punkte, milles üksmeelt leitud ei ole.

Ta märkis, et erakonnad jõudsid arusaamale, et riigi palgal olijate sissetulek tõuseb ja rahanduse struktuurne tasakaal säilib. Ta lisas, et selle raames tuleb jätkata näiteks seda lastetoetuspoliitikat, mida on juba tehtud, samas tuleb arvestada, et sotside poolt tuleb kindlasti veel olulisi täiendusi.

Kallas teatas, et erakonna ametliku seisukoha järgi soovivad nad jätkuvalt konsultatsioone pidada ka IRL-iga.

Mikseri sõnul on sotsiaaldemokraadid võtnud eesmärgiks reformierakonnaga kokkuleppele jõuda ja pärast pühapäevaseid läbirääkimisi oldi koalitsioonileppe sõlmimisele lähemal kui varem, kirjutas ERR.

Pühapäeval arutleti konsultatsioonis eelkõige riigieelarvega seotud küsimusi, lisaks räägiti veel ka haridusest ja kultuurist. Reformierakonna prioriteedid on tulumaksu ja tööturumaksete alandamine, sotsiaaldemokraadid keelduvad taganemast lastetoetuse tõstmise lubadusest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2014, 08:53
Otsi:

Ava täpsem otsing