Michal rikub Reformi uuenemislootuse

11. märts 2014, 00:00

Reformierakonna rahaskandaali peategelane Kristen Michal on pildil tagasi.

Jah, pärast valges kampsunis hämamist, valetamist ja tuima näoga vastupunnimist astus Michal justiitsministri kohalt tagasi, kuid poliitikast ei lahkunud, vaid jätkas Reformierakonnas olulise rolli täitmist.

Kallas andis lootust. Kui sügisel hakkasid liikuma esimesed teated Siim Kallase võimalikust tagasipöördumisest Reformierakonna esimeheks, avaldasid mitmed inimesed nii Reformierakonnas kui ka sellest väljaspool siiralt lootust, et Kallas ­aitab võimuerakonnal sisemiselt puhastuda, tõmmata joone vahele rahastamisskandaali, sisevalimiste häältevõltsimise, Autorollo, Sirbi skandaali, arrogantsi,  Michalite ja Kalev ­Lillodega.

Ka Kallas ise andis selleks mõnes napis lauses tegelikult lootust.

Ei mäleta. Nüüd paistab aga, et kõik läheb vastupidi. Kallase tagasipöördumise foonil on Kristen Michal saanud lausa tiivad. Ta on erakonna keskne kõne­isik, juhib koalitsioonikõnelusi sotsidega, korraldab Kallase suhteid ja on võimalik, et saab uuesti valitsuse liikmeks – majandus- ja kommunikatsiooniministriks.

Ausalt öeldes pole raske ette kujutada, mida Michal, Lillo ja Rain Rosimannus võivad majandusministri positsiooni ära kasutades korda saata.

Siim Kallasel jääb üle hiljem ajakirjaniku esitatud pabereid nõutu näoga uurida ja tõdeda, et mingi “selline asi” ju oli, aga ei mäleta, tõesti ei mäleta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2014, 19:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing