Suure tiimi asemel mitu väikest

13. märts 2014, 00:00

Kui mitu inimest sinu meeskonnas töötab? 5? 10? 20 inimest? Kummalisel kombel võib just inimeste hulk olla see põhjus, miks meeskond ei tee sellist tulemust, nagu võiks.

Probleemide põhjused suuremates meeskondades peituvad inimeste nn kognitiivses koormas. Enamik meist suudab luua häid ja sisukaid suhteid kolme-nelja töökaaslasega. Ent kui meeskond suureneb, siis on selle iga liige sunnitud üha rohkem aega pühendama suhetele (ja vähem aega tööle endale). Kiiresti suureneb arusaamatuste ja vigade võimalus. Samal ajal nõrgeneb meeskonna liikmete omavaheline side – sest iga liige peab oma tähelepanu jagama üha enamate inimeste vahel. Kui side nõrgeneb, suureneb destruktiivse käitumise võimalus.

Näiteid elust. Võtame õhtusöögi. Mõnus restoraniõhtusöögi inimeste arv on neli. Vestlus püsib ühtne, inimesed suudavad vestlust jälgida, selles osaleda, ühiselt asju arutada. Kui seltskond on suurem, jaguneb see gruppidesse.

Kui sul on suur meeskond, mille liikmed kipuvad kaklema ja üksteisest vähe hoolima ning mille tulemuslikkus võiks olla parem, siis ehk on mõistlik mõte teha meeskond väiksemateks tiimideks. Selle asemel, et pidevalt joosta meeskonnas tuld kustutamas, konflikte silumas ja inimeste probleeme lahendamas, tasub proovida midagi nükketaolist – proovida kaudsel moel konflikte lahendada ja tulemuslikkust suurendada. Ehk lühemalt: tee oma meeskond väiksemateks meeskondadeks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. March 2014, 18:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing