Börs: S&P 500 pühkis minema selle aasta tõusu

Fredy-Edwin Esse, California 13. märts 2014, 22:21

Pingeline olukord Ukrainas ja Hiinast tulevad murettekitavad numbrid saatsid täna USA aktsiaturud ühes suunas - alla. Standard & Poor's 500 indeksi langus nullis viimasegi plussi, mis see aasta oli.

"Jätkuvad mured Hiina majanduse üle ning Ukrainas edasi kestev olukord on turge survestamas," kommenteeris Bloombergile RBC Global Asset Managementi aktsiakauplemise osakonna juht Ryan Larson. "Kerry kohtub homme oma Vene kolleegiga lootuses referendumit peatada, mistõttu turud võivad olla veidi ärevad homme ning tänagi nägime sellest tulenevaid liikumisi," lisas Larson.

USA välisminister John Kerry hoiatas, et Euroopa ja USA võivad ette võtta väga tõsiseid samme, kui mingit lahendust Ukraina ja Venemaa vahel ei leita. Krimm on samas ette valmistumas nädalavahetusel peetavaks referendumiks liitumise üle Venemaaga.

Investorite meelestatust nüristas samal ajal ka Hiina, kelle tööstustoodang koos investeeringute ja jaemüügikasvuga aeglustusid jaanuaris ja veebruaris rohkem kui loodeti.

Globaalsed probleemid jätsid varju täna USAst tulevad head andmed, mis viitavad Ühendriikide majanduse tugevnemisele. Jaemüük kasvas veebruaris esimest korda kolme kuu jooksul ning töötuhüvitiste taotlejate arv kukkus ootamatult läinud nädalal madalaima tasemeni pärast novembrit.

Kuigi S&P 500 sulgus eile kõigest 0,5% kaugusel uuest rekordist, siis tänane langus on nullis 2014. aasta tõusu ära ning indeks on 0,1% sel aastal nüüd miinuses. Mullu rallis USA peamine aktsiaindeks 30%.

S&P 500 sulgus 1846,36 punktil, andes tänasega järele 1,17% ehk 21,85 punkti. Dow Jonesi tööstuskeskmine kukkus 1,41% ja läks õhtule 16 109,21 punktil. Nasdaqi komposiitindeks sulgus 4260,42 punkti peal, kukkudes tänasega 1,46%.

Kuld tuli päeva teises pooles august välja ning tõusis õhtuks 0,11%, makstes 1372 dollarit untsi kohta. Barrel naftat kallines samal ajal New Yorgi börsil 0,30% ja maksis 98,27 dollarit.

Valuutaturul on euro endiselt dollari vastu tugeval tasemel, kuigi täna andis ühisvaluuta järele 0,29%. Päeva lõpus võrdus üks euro 1,3864 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2014, 22:21
Otsi:

Ava täpsem otsing