Ametiühingud: uus koalitsioon väldib meiega tüli

Indrek Kald 14. märts 2014, 13:48

Ametiühingute Keskliidu juhi Peep Petersoni sõnul väldib uus võimalik koalitsioon tüli nendega.

Täna ennelõunal kinnitasid nii Reformierakonna peaministrikandidaat Taavi Rõivas kui ka sotside esindaja Eiki Nestor telefonikõnes Petersonile, et ametiühinguid ärritanud kollektiivsete töösuhete seaduse eelnõu arutatakse tööturu partneritega uuesti läbi ja leitakse kõigile sobiv tasakaal.

Rõivas lubas telefonivestluses eelnõule ka riigikogus igati kaasavat menetlust ja kinnitas, et paanikaks pole põhjust, teatasid ametiühingud.

Petersoni sõnul on töötajate esindajad uuest arutelust väga huvitatud ning soovivad, et läbirääkimislaua taga oleks lisaks tööandjatele ja ametiühingutele kindlasti esindatud ka mõlemad koalitsioonipartnerid.

"Kuni uus koalitsioon ametisse asub ja eelnõu suhtes otsused langetab, säilitame häireolukorra ja kogume oma taotlustele toetust Eestis ja välismaal. Oleme jätkuvalt veendunud, et rahvusvaheline järelevalvemissioon aitab lahendada mitmeid vaidlusküsimusi ja see on igal juhul vajalik," tõdes Peterson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. March 2014, 13:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing