Priit Perens: vähem sõltuvust ekspordipartnereist

Indrek Kald 18. märts 2014, 11:04

Swedbank Eesti peadirektori Priit Perensi sõnul peab Eesti vähendama oma sõltuvust peamistest ekspordipartneritest.

"Peaksime suunama oma pilgud kaugemale, kus paistavad turud, kelle majanduse kasvumootorid on täna tugevamad, otsima uusi turge ka niinimetatud "ebatavaliste kahtlusaluste" seast ning vähendama sellega oma sõltuvust tänastest peamistest ekspordipartneritest," märkis ta.

Eesti ettevõtjate konkurentsivõime ja paindlikkus ning majanduse tänane hea seis annavad Perensi sõnul meile võimaluse otsida uusi turge ning maailmamajanduse paigaltammumine sunnib meid tõenäoliselt seda varem või hiljem tegema.

"Põllumajanduses eeldab see ka tootearendust ja läbimõeldud turundustegevusi, et tooraine asemel jõuaks sihtriiki juba väärindatud toode," sõnas Perens pressiteates.

Swedbank Eesti juht esineb sel reedel Olustvere lossis konverentsil "Põllumees kui tippjuht". Avaettekande teeb seal põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Lisaks astuvad üles Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar, Euroopa Stabiilsusmehhanismi pangandusdivisjoni juht Andres Sutt, Sportlandi asutaja Are Altraja, Tartu Observatooriumi vanemteadur ja kosmosetehnoloogia osakonna juhataja Mart Noorma, erukindral ja peaministri nõunik julgeoleku ning riigikaitse küsimustes Ants Laaneots, E-Piima juht Jaanus Murakas, Tere juhatuse liige Ülo Kivine ja Saidafarmi juht Juhan Särgava.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. March 2014, 11:04
Otsi:

Ava täpsem otsing