Skype’i loojate Fleep sai ingleilt 360 000 eurot

19. märts 2014, 00:00

Skype’i kunagiste arendajate loodud suhtlusrakendus Fleep kaasas 360 000 eurot ingelinvestoritelt, kelle seas on samuti Skype’i endised töötajad.

“Uus investeering katab ära selle aasta tootearenduse, kuna toode ise ju veel mingisugust käivet meil ei tekita,” selgitas Fleepi tegevjuht Henn Ruukel. Tema hinnangul on see alustavate idufirmade puhul üsna tavaline mudel.

360 000 eurot kaasati täiendusena eelmisele rahakaasamisringile, kus rakendus sai 260 000eurose investeeringu. Värske rahastus tuleb samuti Skype’i endistelt töötajatelt Jaan Tallinnalt, Ahti Heinlalt, Priit Kasesalult ja Sten Tamkivilt. Lisaks paigutab idufirmasse raha firma Rocksprings taha peituv Inglise ingelinvestor David Gammon.

Rahakaasamise järel lansseeris Fleep eile oma rakenduse uutel platvormidel. Kui seni sai Fleepi kasutada vaid brauseriversioonis ja iPhone’idel, siis nüüd ka Androidi, Maci ja Windowsiga.

Ruukeli sõnul langes valik iPhone’ile 2012. aasta suvel, kui tundus, et iPhone’i ja Androidi telefonide kasutajate hulk on pea võrdne. Lisaks pidas start-up silmas oma potentsiaalseid kliente – äriinimesi, kelle seas olid siis iPhone’id väga laialt kasutuses.

“Saime siis aru, et me ei jõua mõlemat teha. See ei olnud põhjalik analüüs, vaid pidime midagi valima, ja valisime iPhone’i. Nüüd oli selge, et trend on muutunud ja Androidi on tarvis,” ütles Ruukel.

Ootab palju kasutajaid. Jaan Tallinn ütles, et Fleep ühendab omavahel e-kirjade vahetamise ja kiirsuhtluse. “Pärast uusi rakendusi ja pidevat rahastamist ootan Fleepi kasutajanumbrite kiiret kasvu,” sõnas ta.

Praegu jätkab Fleep tootearendusega. Jälgitakse kasutajate tagasisidet ja püütakse selle abil toodet paremaks teha. “Kõige lihtsam on nii mõelda, et kui see, mida me siin tiimis teeme, oleks Tartu maraton, siis me oleks heal juhul alles esimeses toitlustuspunktis,” kirjeldas Ruukel. Praegu on olulisim katta uued platvormid, seejärel on plaanis teha juba töötavas rakenduses parandusi-täiendusi. “Ideede nimekiri on meil pikk, aga millal me neid ette võtame, käib selle järgi, milline on kasutajate tagasiside ja loogiline samm, mis viiks neid järgmisele tasandile,” sõnas Ruukel.

Fleepi eesmärk on saada eelistatud suhtlusplatvormiks meeskonnatöös. Kuigi Fleep alustas alles mullu augustis, on sel juba küllalt kasutajaid, kes annavad piisavalt tagasisidet. Neist tuntuim on Ruukeli sõnul advokaadibüroo Glimstedt, kellele on Fleep igapäevane töövahend.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. March 2014, 19:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing