Hiinas müüdi kutsikas 2 miljoni dollariga

Fredy-Edwin Esse, California 19. märts 2014, 20:37

Hiinas ei ole mured mitte vaid kinnisvaramulli paisumise kohta, sest hiljuti läks üks koerakutsikas riigis müügiks 2 miljoni dollari eest. Märgilise tähendusega on ilmselt ka see, et ostja oli kinnisvaraarendaja.

Osalt on kõrge hind oodatud, kuna tegu oli maailma ühe kallima koeratõu ehk Tiibeti mastifiga, mille omamine on muutunud Hiinas rikkuse ja staatuse sümboliks, kui autod ja kallid juveelid enam edevuse rahuldamist vajadust ei täida.

Müüdud mastif on üks kahest Hebei provintsis asuvast farmist, mis läks müügiks teisipäeva hommikul peetud koertenäitusel, vahendab MarketWatch. Koerad ostnud kinnisvaraarendaja plaanib kasutada koeri tõuaretuseks.

"Neil on lõvi veri. Üks on must ja pruun ning teine on punane. Mõlemad on parimaid aastais mastifid," ütles koerte endine omanik Zhang Gengyun.

Lõvi vere all mõtles omanik "väga puhast verd", kuid võttes arvesse koerte suuri käppasid ning hiiglaslikku karvkatet, siis sarnasus lõvidega on tõepoolest olemas. Hiinlaste silmis koguni nii palju, et eelmine aasta üritas üks Henani provintsi loomaaed külastajatele koera lõvi pähe esitleda. Imelik näitemäng kestis seni, kuni "lõvi" haukuma hakkas.

Mustakas pruun mastif läks müügiks 1,9 miljoni dollari eest ning punase koera hind oli 967 620 dollarit ehk siis kahe peale kokku maksis kinnisvaraarendaja 2,8 miljonit dollarit. Tegu on veel allahindlusega, sest algselt soovis müüja musta kutsika eest 2,9 miljonit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2014, 19:08
Otsi:

Ava täpsem otsing