Ken Rohelaan • 19. märts 2014 kell 12:17

Ligi: tahaksime erimärgistatud kütuse kaotada

Uus valitsuskoalitsioon sooviks kaotada kogu erimärgistatud kütuse, ütles rahandusminister Jürgen Ligi riigikogu infotunnis.

Keskerakondlasest riigikogulane Ester Tuiksoo viitas Reformierakonna ja sotside koalitsioonilepingle, mille järgi on plaanis piirata erimärgistatud vedelkütuste kasutamist.

Küsimuse peale, millistes valdkondades soovitakse erimärgistatud vedelkütuse kasutamine keelata ning palju see maksukulu võiks vähendada, vastas Ligi, et k una kompensatsioonimehhanisme ei ole võimalik igas valdkonnas pakkuda, siis näiteks põllumajanduses ja väikekalalaevanduses kavatseb riik selle süsteemi alles jätta.

"Aga see, et kedagi toetatakse selle põhjal, kui paljudel õnnestub fossiilseid kütuseid ära põletada, ei ole õige ja küllap Euroopa Liit keelab selle ühel hetkel ära. Minu andmetel on selline direktiiv ka idee tasandil idanemas," ütles rahandusminister.

"Hoian pöialt, et Euroopa suudaks selles kokku leppida, et kogu kliima- ja energiapoliitika kontekstis mõjub hästi kohatult see, et fossiilkütuste põletamine on see alus, mille järgi keegi toetust saab," lisas ta.

Hetkel kuum