Nortal jõudis Soome hiigelprojektile lähemale

21. märts 2014, 00:00

Soome kohtu esimene otsus annab lootust, et mullu USA äripartneriga Soomes mitmesaja miljoni eurose riigihanke võitnud Nortal saab õige pea tööle asuda. Mullu aprillis võitis Nortal koos USA ettevõttega Fast Enterprises pea 230 miljoni euroni küündiva riigihanke Soome maksuameti uue IT-süsteemi loomiseks, kuid pikaajaline leping pole hankevaidluse tõttu töösse läinud.

Soome maksuameti hange on suurim välisprojekt, mille Eesti IT-firma on võitnud. Fast-Nortali konsortsiumi tarneprojekti hind koos litsentsidega oli 62 miljonit eurot ja hanke 15aastane koguväärtus on 226 miljonit eurot.

Pea aasta kestnud hankevaidlust alustas konkurent IBM, kes polnud rahul oma pakkumise kõrvaldamisega. IBM pakkus sama töö eest märksa madalamat hinda: 38 miljonit ­eurot tarneprojekti ja litsentside eest ning lepingu 15aastane koguväärtus 143 miljonit eurot.

Soome maksuamet pidas ­IBMi hinda töö mahtu arvestades liiga madalaks.

Esmaspäeval otsustas Soome turukohus, et maksuametil oli õigus IBMi pakkumine tagasi lükata. Küll aga ei tähenda otsus, et projekti saab kohe töösse panna. IBMil on 30 päeva aega, et otsus edasi kaevata ja suure tõenäosusega nad seda ka teevad.

Projekt kujutab endast Soome maksuameti süsteemide uuendamist, mille käigus võetakse senise 70 rakenduse asemel kasutusele üks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. March 2014, 19:29
Otsi:

Ava täpsem otsing