Börs: nädalavahetusele mindi vastu languses

Raido Neemre 21. märts 2014, 22:38

USA börs oli täna languses, kuna investorid kaalusid nädalavahetuse eel arenguid Ukrainas.

“Mida lähemale pärastlõuna jõuab, seda enam investorid mõtisklevad võimalikest arengutest, mis nädalavahetusel Ukrainas toimuda võivad,” sõnas Wunderlich Securities turuanalüütik Art Hogan, viidates Ukrainale ja Krimmi annekteerimisele Venemaa poolt.

Ummikseis pani Euroopa Liitu sõlmima pakti Ukrainaga ning laiendama saktsioone Venemaa osas. President Barack Obama kiitis eile heaks võimalikud uued sanktsioonid, mis rakendatakse Venemaa finantsteenuste, kaitse- ja energiasektorile.

Ettevõtetest kasvas Visa aktsia peale seda, kui föderaalne apellatsioonikohus otsustas, et  Föderaalreserv oli tegutsenud oma võimu piires, kui see kattis deebetkaartide tasud 21 sendi ulatuses, andes jaemüüjatele nii tagasilöögi nende pikas lahingus suurte ülekandetasude üle pankadega.

Indeksitest tegi Dow Jones täna 0,14% languse ning sulgus 16307,65 punktil. S&P 500 kukkus 0,29% ning lõpetas päeva 1866,52 punktil. Nasdaq langes täna 0,98% ning sulgus 4276,79 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. March 2014, 22:38
Otsi:

Ava täpsem otsing